Plastic Jagers 

Mijn dochter Julia wil graag geld inzamelen voor het Wereld Natuur Fonds. Zij zijn met een hele goede actie gestart om het plastic in de oceanen te verminderen. Help je ook mee? 

https://rangers.wwf.nl/.../plasticjagers/actie/quaedackers 


Interview met boekenblogger Books & Paris

Boekenblogger Books & Paris wilde mij interviewen over mijn debuutroman De Verloren Woorden. Wat een eer om voor het eerst in mijn leven geïnterviewd te worden. Met veel plezier heb ik haar vragen beantwoord. De eerste twee vragen hebben de lezers van haar blog bedacht en de andere vragen heeft ze zelf bedacht.

Klik op het link om het interview te lezen:

Recensie van Hanneke Tinor-Centi

Deze prachtige recensie van De Verloren Woorden geschreven door Hanneke Tinor-Centi wil ik jullie zeker niet onthouden. Alleen de titel van de recensie is al prachtig: "De verloren woorden is meer dan alleen een prachtig liefdesverhaal!"

Recensie boekenblogger Book & Paris

Boekenblogger Books & Paris over De Verloren Woorden: "Een romantisch verhaal dat ik niet weg kon leggen."

Lees de rest van de lovende recensie in onderstaande link:

Recensie Boekenblogger Fem Leest

Een prachtige recensie boekenblogger Fem Leest.

"Ik had nooit verwacht dat dit boek zo goed zou zijn. Het behoort dan ook tot een van mijn favoriete boeken van dit jaar. De schrijver weet je zo mee te slepen in het verhaal, waardoor je het liefste in een keer door wilt lezen.

De kaft van dit boek is prachtig en maakte mij gelijk nieuwsgierig naar het verhaal. Het mysterieuze gedeelte over de geheimen van haar moeder maakt het erg interessant om te lezen. Je krijgt af en toe stukken te lezen uit het dagboek van Isabelle haar moeder waardoor je haar geschiedenis beter leert kennen. Met alsnog de nodige vraagtekens, gaandeweg het boek kom je er samen met Isabelle achter hoe de geschiedenis van haar moeder nou precies zat en ook waarom ze zo’n groot geheim altijd met zich mee heeft gedragen.

Zoals al vermeld behoort dit boek zeker tot een van mijn favorieten van dit jaar. Het is spannend en het maakt je nieuwsgierig naar het verhaal, maar ook de romantiek tussen Alex en Isabelle maakt dat je verder wilt lezen, want is Isabelle haar liefde diep genoeg om alsnog een relatie met hem te beginnen, ondanks haar kinderwens? Dit is het eerste boek wat ik heb mogen lezen van deze schrijfster, maar zeker niet de laatste! Ik ben erg nieuwsgierig wat Machteld van Beek nog meer in petto heeft."

Recensie Boekrecensiesblog

"Auteur Machteld van Beek neemt je in haar debuutroman ‘De Verloren Woorden’ mee in een romantisch verhaal met een vleugje mysterie, wat in mijn ogen een zeer geslaagde combinatie oplevert. Van Beek maakt de lezer allereerst benieuwd naar de inhoud van het dagboek, niet alleen vanwege de mysterieuze kennismaking en relatie van de ouders van Isabelle, maar ook vanwege de reacties van familieleden op de vondst van het dagboek. Daarnaast maakt de auteur de lezer ook nieuwsgierig naar de opnieuw oplaaiende aantrekkingskracht tussen Alex en Isabelle, nu hun relatie eerder is stukgelopen vanwege Isabelle’s wens voor een tweede kind, wat met Alex onmogelijk is. 


De fijne schrijfstijl en zeer beschrijvende manier van vertellen zorgen er voor dat je als lezer de personages in het boek goed leert kennen – niet alleen hoofdpersonages Isabelle, dochter Milou en jeugdliefde Alex zijn goed uitgewerkt en uitgediept, maar ook de andere personages in het boek krijgen voldoende aandacht. ‘De Verloren Woorden’ springt regelmatig heen en weer tussen het heden en het verleden, wat er voor zorgt dat niet alleen het verhaal van Isabelle, Milou en Alex gaat leven, maar ook de geheimen van Isabelle’s moeder echt tot leven komen..."

Recensie Het Boekenrijk

“De verloren woorden” is de debuutroman van Machteld van Beek en combineert een boeiend, mysterieus verhaal met een vleugje romantiek. 

Machteld van Beek is haar hele leven reeds gepassioneerd door schrijven. In haar debuutroman slaagt ze erin een boeiend, mysterieus verhaal op te bouwen met een vleugje romantiek. Het boek kent heel wat tijdsprongen tussen heden en verschillende momenten in het verleden. Die worden goed aangeduid waardoor het nooit verwarrend wordt. Stap voor stap wordt het verleden en het geheim van de familie van Isabelle blootgelegd. Daarbij wordt de spanning mooi opgebouwd en ben je echt benieuwd naar de uitkomst van het verhaal. Ook het romantische deel van het verhaal is leuk om te lezen en neemt je mee naar een aantal mooie plekjes in Parijs. 

Een fijn eerste boek van Machteld van Beek voor wie op zoek is naar een ontspannende leeservaring. 

Wanneer Isabelle, die recent haar man verloor, bij een oude jeugdliefde gaat logeren om van enkele dagen vakantie te genieten, laait de oude liefde tussen beiden terug op. Een relatie ligt echter moeilijk want Isabelle wil nog een tweede kind en met Alex is dat niet mogelijk. Alex is in het huis getrokken waar ze als kind opgroeide en heeft op zolder het dagboek van haar moeder gevonden. Het dagboek zet de wereld van Isabelle op haar kop en zorgt ervoor dat ze beslissingen moet herbekijken."

Recensie Boekenwurm Suus

"Uniek en prachtig. Dat zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik dit boek moet omschrijven. 

Ten eerste begint het al met een kort maar krachtige proloog die mijn nieuwsgierigheid ontzettend wekte. Wat er weer voor zorgde dat ik het boek zo snel mogelijk verder ging lezen. Ten tweede is het boek ontzettend goed opgebouwd. Je leest namelijk niet alleen in het heden van Isabelle, maar ook in haar verleden. Daarnaast lees je ook nog eens, door middel van het dagboek, het verhaal van haar moeder. Hierdoor maak je constante tijdsprongen in het verhaal, wat het boek afwisselend en leuk maakte..."


De gehele recensie kun je hier lezen.

Recensie Sanne van het Boekenkastje

Sanne leest normaalgesproken vooral thrillers en zelden een roman. Het is niet haar favoriete genre, maar De Verloren Woorden leek haar anders. De flaptekst gaf iets mysterieus weg wat haar aandacht trok.

“Ik begon te lezen en merkte al snel dat dit vlot leest. Ik vloog door de eerste pagina's en vond het gelijk leuk. Het verhaal begint heel duidelijk en je weet gelijk waar het over gaat. Nog niet veel spanning in het begin, maar ik ging er vanuit dat dat nog wel ging komen. Ik vind dat het verhaal een mooie opbouw heeft. Je maakt kennis met de hoofdpersoon en komt steeds meer te weten over haar achtergrond.

Ik was blij toen de hoofdpersoon het dagboek van haar moeder vond, vanaf dat moment begon ik het verhaal leuker te vinden. Er kwam spanning in en het werd mysterieuzer, precies zoals ik had verwacht ! Ik werd nieuwsgieriger naarmate het verhaal vorderde. 

Ik vind het zeker geen slecht boek en ben blij dat ik de kans heb gekregen om dit boek te lezen en te recenseren. Wat mij betreft mag dit boek zeker gepromoot worden bij anderen lezers.”

Recensies Sandra & Saskia

Sandra uit Beverwijk 

"Een verhaal vol liefde, verdriet en geluk! Een niet geplande zoektocht naar het verleden houdt de lezer in zijn greep. Pas aan het einde vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Een aanrader voor mensen die in echte liefde geloven!"

Saskia uit Rijen
"
(Bijna) in 1x uitgelezen, wat een heerlijk boek Machteld! Je wordt direct meegezogen in de intrigerende familie geschiedenis van Isabelle en het maakt je ontzettend nieuwsgierig naar het verloop en de afloop, heel goed gedaan, op naar de volgende boek!"